چال ( کلوخ پز ) در اسفندآباد

گنبدی هست برای انجام عمل چال یا به قول امروزی ها؛کلوخ پز

که وقتی فرد عامل پس از اینکه گنبد را براساس مقدار شلغَم یا سیب زمینی و یا چیزهای دیگر که میخواهد با کلوخ ها بپزد میسازد.

درون این گنبد را پراز آتش میکند تا کلوخ ها خوب سرخ و داغ شوند.

راه فهمیدن اینکه کلوخ ها به اندازه  کافی داغ شده اند,زدن مقداری آب دهان به پشت کلوخ هاست

,اگر صدای جیز داد و سریع بخار شد کلوخ ها آماده هستند.
 
سپس آتش ها را از داخل گنبد بیرون می آورد و سپس موردی را که میخواهد بپزد داخل گنبد میریزد
 
 
و بعد کلوخ ها را با بیل یا ابزار دیگر خرد میکند به طوری که از چیزهایی که داخل گنبد ریخته بیرون از خاک نماند.
 
بین 30تا60 دقیقه زمان پخت در تغییر است.
 
البته  اهالی اسفنداباد بیشتر در پخت شلغم هنگامی که در مزارع کشاورزی خود مشغول بودند استفاده میکردند
 
کلوخ پز اسفندآباد
 
فرستنده : جناب آقای علی شمس
 
 
شمس:سلام ودرود بر پاسبانان فرهنگ وهنر؛عاشقان وطن 
همیشه آرزوی وجود محفلی دوستانه وقابل دسترس را داشتم تا درآن ایده ها، خاطرات وآداب ورسوم به اشتراک گذاشته شود، تا برای پیشینیان یادآوری وبرای آیندگان محفوظ بماند.
به حمدالله دوستان ودلسوزان در این وبلاگ این بستر را فراهم نموده اند که به حق دست مریزاد.. 
در یکی دو هفته اخیر عکس ها ومطالبی درج شده که بسیار عالی والبته خاطره انگیزند.
عکس اخیر در تجدید خاطره "چال شلغم" الحق که سنگ تمام گذاشته ؛ بارک الله...
دست همه تون را از راه دور می بوسم ومنتظر هنرمندی دوباره شماییم. 
شمس
 
مدیریت سایت: با سلام بنده هم از شما و سایر همراهان که با ارسال نظرات  دلنشین ، مطلب و عکس به وبلاگ رونق می بخشید و باعث انگیزه بیشتر برای ادامه این پایگاه می شوید صمیمانه تشکر می نمایم. امیدوارم اسفندآبادیهای گرامی از هر کجای ایران از این پس هم همانند این  2 سال و 2 ماه در بروز بودن اینجا همکاری های لازم را داشته باشند.
 
دم حموم:سلام بعضی مطالب که روی سایت می گذاریدبرای ماهم که دراسفندابادهستیم جالب هست من تاحالادراین موردچیزی نشنیده بودم جالب بودیک لحظه یادچال اسکندرون برره افتادم


نظرات شما عزیزان:

دم حموم
ساعت9:55---6 بهمن 1392
سلام بعضی مطالب که روی سایت می گذاریدبرای ماهم که دراسفندابادهستیم جالب هست من تاحالادراین موردچیزی نشنیده بودم جالب بودیک لحظه یادچال اسکندرون برره افتادم

شمس
ساعت20:36---22 دی 1392
سلام ودرود بر پاسبانان فرهنگ وهنر؛عاشقان وطن
همیشه آرزوی وجود محفلی دوستانه وقابل دسترس را داشتم تا درآن ایده ها، خاطرات وآداب ورسوم به اشتراک گذاشته شود، تا برای پیشینیان یادآوری وبرای آیندگان محفوظ بماند.
به حمدالله دوستان ودلسوزان در این وبلاگ این بستر را فراهم نموده اند که به حق دست مریزاد..
در یکی دو هفته اخیر عکس ها ومطالبی درج شده که بسیار عالی والبته خاطره انگیزند.
عکس اخیر در تجدید خاطره "چال شلغم" الحق که سنگ تمام گذاشته ؛ بارک الله...
دست همه تون را از راه دور می بوسم ومنتظر هنرمندی دوباره شماییم.
شمس.


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: عکس اسفندآباد ، آداب و رسوم اسفندآباد ، ارسالی اعضا ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 21 / 10 / 1392برچسب:اسفنداباد, اسفندآباد,ابرقو,ابرکوه,اسفندآبادی,اسفندابادی,بهمن,یزد,روستا, | | نویسنده : اسفندآبادی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.